Ejen Hartanah Shah Alam Selangor

Anda mencari ejen hartanah berdaftar untuk urus jual beli rumah anda? Saya seorang Ejen Hartanah Shah Alam sedia membantu untuk urus jual beli atau sewa hartanah anda. Hartanah meliputi rumah, tanah, pejabat dan bangunan komersil lain.

Ejen Hartanah juga dikenali sebagai Perunding Hartanah (Real Estate Negotiator), Property Agent, Real Estate dan sebagainya.

 

Ejen Hartanah Shah Alam Selangor

 

Anda Mahu Menjual Hartanah Anda? Sila Baca Maklumat Berikut

Terima kasih kerana sudi melayari web HartanahWow  : Ejen Hartanah Shah Alam dan Sekitar Selangor, untuk mendapatkan info berkenaan hartanah.

Saya Rasyadan Hussin (REN 17585) seorang ejen hartanah berdaftar dengan agensi hartanah iaitu Icon capital Property Sdn Bhd.

Berurusan secara profesional, amanah dan mesra itu menjadi teras bagi perkhidmatan saya untuk anda. Khidmat rundingan hartanah disediakan bagi memudahkan urusan anda.

Ejen Hartanah Kota Warisan dan KLIA

 

Servis Saya

Sebagai seorang ejen hartanah berdaftar, kami berurusan secara profesional berdasarkan undang-undang dan peraturan

 1. Khidmat nasihat jual beli hartanah: Memberi panduan kepada pemilik dan pembeli hartanah berkaitan nilai pasaran (market value), khidmat nasihat pelaburan & pengurusan hartanah kepada pembeli serta prosedur jual-beli hartanah
 2. Khidmat peguam dan pembiayaan perumahan: Saya boleh cadangkan khidmat peguam yang berpengalaman dalam urusan jual beli hartanah, panduan berkaitan pemilihan produk pembiayaan perumahan, proses dan dokumen untuk memohon pembiayaan perumahan
 3. Semakan nilai pasaran: Saya juga boleh membantu menghubungi jurunilai ‘valuer’ bagi mendapatkan Market Value hartanah

Ejen Hartanah Shah Alam

 

Medium Pemasaran

Kenapa ramai memilih ejen hartanah? Kerana servis ejen hartanah sangat luas dan cepat dalam urusan pemasaran. Ada tiga (3) jenis medium pemasaran:

 1. Offline: Banner, flyer, surat khabar, majalah dan sebagainya
 2. Online: HartanahWow.com, iProperty, TheEdgeProperty, Mudah.my, PropertyGuru, Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp dan sebagainya
 3. Jaringan ejen hartanah: Mempunyai jaringan ejen hartanah yang luas seluruh negara melalui sistem Co-Agency (CoA)

 

Apa Beza Dengan Jual Sendiri Tanpa Melalui Ejen Hartanah?

Ada sesetengah orang berpandangan, amat rugi lantik ejen hartanah untuk urus jual beli hartanah. Sebab mahu berjimat. Tak perlu bayar agency fee yang biasanya kadar 3%.

Seorang ejen hartanah bukan hanya membuat marketing tapi banyak proses yang dilakukan. Bermula dari iklan, membuat market analysis, mencari pembeli yang berkualiti, membantu urusan dengan peguam dan banker dan sebagainya. 

Urusan ejen secara rasminya bermula dari lantikan untuk jual beli rumah sehingga sign Sale and Purchase Agreement (SPA). Selepas SPA, peguam akan urus. Tapi sebagai ejen bertanggungjawab, ejen akan selalu follow up.

 

Maklumat Dikehendaki

Sekiranya mahu JUAL hartanah

 • Alamat hartanah
 • Keluasan (land area/built up)
 • Jenis hartanah (rumah / tanah dsb)
 • Pegangan (freehold/leasehold) 
 • Harga untuk dijual

Sekiranya mahu BELI hartanah:

 • Lokasi hartanah
 • Bajet
 • Jenis hartanah
 • Maklumat berkaitan pendapatan

 

Hubungi Ejen Hartanah Shah Alam Selangor

Wan Mohamad Rasyadan (REN 17585)
# FB: Wan Mohamad Rasyadan
# HP: 013 344 0625 (whatsapp/call)
# EMEL: rasyadan.iconproperty@gmail.com
# BLOG: www.hartanahwow.com
Icon Capital Property Sdn Bhd